torstai 12. heinäkuuta 2012

Kun vaipanvaihtoa ei tehdäkään kotioloissa

Olemme olleet koko perheen voimin muutaman päivän minilomalla ja siinä sivussa on tullut tutustuttua useampaankin lastenhoitohuoneeseen. Ennen lasta ei käynyt edes mielessä, että kuinka tärkeä voi hyvä wc-tila olla ja kuinka pieleen moni asia voikaan mennän huonon vaipanvaihtopisteen vuoksi.

Parhain lastenhoitohuone, jossa kävimme, oli kuin pieni olohuone. Huoneesta löytyi sänky, nojatuoli ja kunnon hoitopöytä vesipisteineen, ja siellä olisi voinut imettää rauhassa jopa maaten! Oli kiva myös pulloruokitulle, sillä siellä pystyimme rauhassa syöttämään pojan ilman häiriötekijöitä ja ylimääräisiä katseita. Huoneeseen mahtui hyvin vaunutkin, joten vaipan vaihdettuamme ja pojan syötyä saimme kaikki tavarat kasaan helposti, ja pojan laitettua rintareppuun ostosreissua varten. Puhtaan vaipan saanut ja masu täynnä oleva poika olikin mukavaa ostosseuraa, joten varmastikin tästä hyötyi myös liike :)

Pahin olikin kaukana tästä ja mikä kummallisinta, sekin sijaitsi paikassa, joka on suunnattu lapsiperheille. Hoitopöytä oli kirjaimellisesti ihan normaali pöytä ilman mitään pehmusteita ja kyllähän siellä vesipiste oli, mutta hanasta tuli vain kylmää vettä! Tottakai juuri silloin sattui eteen tällainen kamaluuspaikka, kun poika olisi pitänyt pestä melkein niskasta varpaisiin... Muutama ärräpää meinasi päästä, mutta onneksi laukusta löytyy aina kosteuspyyhkeitä.

Luulisi, että jos paikka on suunnattu lapsiperheille tai ainakin voidaan olettaa, että suuri osa kävijöistä on lapsiperheitä, huomioitaisiin tällaiset "huolintatoimetkin" mutta käytäntö osoitti toisin. Mieli tekisi laittaa palautetta niin hyvän, että huonon huoneen omaaviin paikkoihin, sillä kummatkin jäivät mieleen omalla tavallaan. Mutta ensi reissua varten tiedämme, missä vaipanvaihdon suoritamme ja missä emme, vaikka sen seurauksena poika joutuisi vaippansa kanssa hetken odottamaan...

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, paikoissa on kyllä valtavasti eroja!

    Jos palautelaatikko/sähköpostiosoite sattuu silmiin, niin laita ihmeessä terveisiä sinne. Monessa paikkaa - niin ihmeellistä kuin se onkin - ei vain tulla ajatelleeksi lastenhoitohuoneen varustusta. Etenkin jos vastuussa on lapseton henkilö...

    -Ande

    VastaaPoista
  2. Tätä olen juuri miettinyt jos pojan kanssa lähtisi johinkin reissuun, että missäs sitä vaippaa vaihdetaan ja imetetään :) Nyt se on hoitunut aina auton takapenkillä. Mukana on aina hoitolaukku, joten sen suhteen vaipanvaihto kävisi ehkä suhkoht kivuttomasti, mutta imetys onkin sitten ongelmallisempaa. Olen meinaan sellaista sorttia, ettei imetys ihmisten silmien alla oikein ole minun juttuni, ihme sinänsä koska sitten taas kun näen muita äitejä imettämässä niin se ei haittaa minua ollenkaan vaan pidän sitä hyvinkin normaalina. No, jokatapauksessa tästä ujoudesta pitää melkein päästä eroon, jos johonkin mielii lomalla matkata. Toinen jännityksen kohde on myös se kun poika on oppinut imemään makuultaan, että mitenkähän se sitten sujuu sylissä tms :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua