tiistai 3. heinäkuuta 2012

Oman navan ympärillä

Kesän alennusmyynnit koluttu läpi, jälleen kerran tuloksetta.... Raskausaikana mietin, että turha silloin on ostaa kauheasti uusia vaatteita, kun ei niille raskausajan jälkeen olisi käyttöä. Mutta nyt kun poika on jo syntynyt, ei maha ole silti hävinnyt minnekään ja motivaatio vaateostoksiin on nolla. Pinnallisesti ajatellen kaipaan sitä entistä olotilaa, jossa oli kiva ostaa uusia vaatteita. Nyt tuntuu, että vaatteiden tarkoitus on vain olla mukavia, ei silitystä vaativia, pesun kestäviä ja ennen kaikkea, peittää maha.

Kaikista hienoista aikomuksista huolimatta paino ei laske. Liikuttua kyllä tulee vaunulenkkien muodossa, mutta ruokailu on varmasti se heikkous. Pitäisi syödä useamman kerran päivässä pienempiä annoksia, jottei sitten tarvitsisi syödä itseään kerralla ähkyyn. Mutta kun ei se ole mahdollista! Poika vaatii viihdytystä, ja tällä hetkellä paras paikka on äidin syli... Kun toinen käsi kannattelee poikaa, ei sillä toisella leikellä vihanneksia ja kuorita hedelmiä vaan syödään jotain helpompaa. Jonkinlainen laihdutusprojekti kiinnostaisi, sillä "ihan muuten vain" painon pudottaminen ei ole koskaan ollut minun juttu. Painonvartijat ei kiitos, mutta jotain muuta, vaikka blogiprojekti. Ihan huuhaa keinoin en haluaisi projektiin ryhtyä, vaan taustalla saisi olla faktaa, että mikä toimii ja mikä ei.

Eilen katsoin kuvia raskausajalta ja pojan ensimmäisistä kuukausista tähän päivään saakka, ja täytyy myöntää, että kyllä sitä masua tuli jo ikävä. Valitettavasti kuvissa ei näy liitoskivut, kolotukset, pahoinvoinnit, hitaat kävelyt, harjoitussupistukset jne. Ihan uskomatonta, että se potkija, joka masussa yritti potkia tietä ulos minun kylkiluiden välistä, nukkuu nyt tuolla makuuhuoneessa! Kuinkahan kauan pientä ihmettäni tulen ihmettelemään...  Yö-yhtyeen sanoja lainaten "Me sinut tehtiin, mutta sinä meidät loit" <3

6 kommenttia:

  1. Ihan hiljattain juuri hyräilin tuota biisiä ja voi kuinka se sai kyyneleet silmiin. Juuri tuo kohta koskettaa samoin kuin " Voi kumpa matkas onneksi koituis, vihaa katkeruutta et tuntis joutavaa" Taisi olla kyseessä joku yhtyeestä/Ollista tehty dokumentti.

    Minullakin tuo maha on "hienoinen" ongelma. Enkä tiedä kuinka pois lähteekään kun tuo sektiohaavakin ommeltiin aika nolosti. Paino on kyllä aika samoissa jo kuin ennen raskautta, mutta kiinteytyä pitäisi ja saada vatsalihakset takaisin. Meinaa olla selkäkipuja pojan kanniskelusta :(

    Masua on todella ikävä ja synnyttämään menisin vaikka heti uudelleen, mutta en jaksaisi sitä raskausajan pelkäämistä, kun tuo mielikuvitus laukkaa hullunlailla.

    Parhaita vaatteita tällähetkellä on pitkät ja löysähköt topit ja tunikat joita onneksi löysin ison kasan kirpparilta :)

    Jos blogiprojekti tulee kyseeseen, niin osallistun. Toki tämä imettäminen nyt menee edelle vielä, mutta terveet elämäntavat ja syöminen nyt ovat aina hyvästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varmaankaan sen isompaa blogiprojektia ajatellut, kuin että omat liikunta- ja ruokaturhautumiset tänne purkaisin :) Yhden projektin aikanaan vetänyt, ja siinä oli ehkä kuitenkin liian kova homma nykyiseen tilanteeseen.

      Kiinteytyminen se minullakin varmasti olisi ensisijainen, mutta saisipa tuota painoa kyllä tippuakin ennen kuin joku onnittelee uudesta raskaudesta ;)

      Poista
  2. Kylmät väreet meni kun muistutit mieleen nuo laulun sanat, NIIN TOTTA! <3 Ihmettely tuskin loppuu koskaan :)

    Ja maha... Millä ihmeellä saa herkkujen syönnin loppumaan?? Paino tippuisi varmasti jos kaiken makean jättäisi pois, mutta kun se vaan on niin helppoa kiireessä. Itse ajattelin syksymmällä aloittaa taas vähentämään hiilihydraatteja (ei siis kuitenkaan totaalista kieltämistä), se kun viimeeksikin vei makeanhimon tältä sokerihiireltä tehokkaasti. Ja samalla kiloja. Mutta kesällä en voi, jäätelö kuuluu kesään! Eli herkuttelen vielä kesän hyvällä omalla tunnolla ja elättelen syksyllä toiveita kiinteämmästä mahasta samalla kun voisin aloitella käymään edes jossain jumpassa.

    Oikein nautinnollista kesää, ei murehdita turhaan ulkomuodosta vaan nautitaan muutoksen aiheuttaneista pienistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos keksit millä makean himo loppuu, niin kerro minullekin ;)

      Ja hyvin sanottu, ehdottomasti nautitaan ja kyllä tämä on sen arvoista <3

      Poista
  3. Mun blogi nyt on aina pyörinytkin "oman navan" -ympärillä, mutta kunhan tämä muksu syntyy niin sitten se varmasti vasta pyöriikiin :) Pakko olisi saada itsensä kesäkuntoon 2013 kun on suunnitelmissa mennä naimisiin tuolloin. Vähän kyllä jo jännittää miten aika riittää... Pitäs varmaan perustaa joku "mammojen" blogi/foorumi yms. jossa voitaisiin jakaa treeni/ruoka/ajankäyttö -vinkkejä XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onnea kesän 2013 morsiamelle :) Vaikka meillä oli ihan kotivihkiminen ristiäisten yhteydessä, en ole ikinä niin monta onnenkyyneltä vuodattanut <3 Ja hei, sinä kyllä onnistut, minulla oli aikaa kaksi kuukautta pojan syntymästä mahduttautua tiukkaan, merenneitomalliseen hääpukuuni :)

      Jos perustat tuollaisen blogin/foorumin, niin olen ehdottomasti mukana!

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua