lauantai 16. kesäkuuta 2012

Sinne meni taas yksi viikko

Näin kesällä on ihana nauttia ystävien kesälomasta. Saimme täksi viikoksi kesävieraan ja viikko mennä hurahti niin nopeaa, ettei blogiin ehtinyt edes vilkaista!

Eilen kävimme 4kk-lääkärineuvolassa ja L oli kovasti kasvanut, vaikka välillä itse jo mietin, että tuleekohan painoa tarpeeksi. Pituutta oli 65cm (edellisen kerran 62cm) ja painoa 6600g. Painoa tullut 4 viikossa 700g, joten ihan turhaa murhetta painonkehityksestä. Saimme myös luvan aloittaa kiinteiden maistelun ja neuvolasta saamien heikkojen ohjeistuksien vuoksi täytyy ensin etsiä netistä tietoa, miten kannattaa aloittaa ja millä. Kovasti L sai kehuja tarkkaavaisuudestaan, kun "istui" minulla sylissä jutellessamme lääkärin kanssa. Kuulemma voimme pikkuhiljaa alkaa odotella myös hampaita...

Jutellessamme lääkärin kanssa vanhempien jaksamisesta, tuli puheeksi L:n iltaitkut, joita kesti kahden viikon iästä n. 2,5kk ikään. Itku alkoi lähes kellonlyömälleen kahdeksalta ja päättyi puoliltaöin, joka ilta. Lääkärikin vahvisti aiemmin jo terveydenhoitajan pohdiskeleman diagnoosin: koliikki. Onneksi se aika on jo ohi, sitä en haluaisi enää takaisin...

Viikon aikana muistui pojalla taas mieleen unohtunut taito, eli vatsalleen kääntyminen. Eräs ilta juttelimme porukalla olohuoneessa L:n ollessa puuhamatolla ja yhtäkkiä mies huomasi, että poikahan on kääntynyt ihan itse! Ja siitä lähtien taitoa onkin harjoiteltu monta kertaa päivässä, eikä selällään malteta viihtyä.

Unirytmi on hukassa ja pientä univastusteluakin on ollut havaittavissa. Välillä herätään kuudelta aamulla ja tänään aivan poikkeukselliseen aikaan, nukuttiin puoli yhdeksään! Tai oikeastaan, en ole ihan varma moneltako L oli herännyt sillä itse heräsin siihen, kun poika jutteli mobilelleen pinnasängyssä.

Nyt nauttimaan kesäpäivästä ulos, ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua