maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vähempikin riittää, unia nimittäin

Pari päivää sitten totesin ääneen ajatuksen: Onkohan ihan normaalia, että 4 kuukauden ikäinen nukkuu edelleen näin monet pitkät päiväunet päivässä. Tänään tuli sitten todistettua, että vähemmälläkin pärjää... Kun normaalisti päiväunet menevät näin: Ensimmäiset n. 50min, toiset 2-2,5h, kolmannet n. 50min ja neljännet n. 30-45min. Tänään unirytmi menikin niin, että L on nukkunut kolme kertaa hieman reilut 30min unet. Ja mikä kummallisinta, poika on ollut koko päivän hyväntuulinen vähästä unimäärästä huolimatta! Saa nähdä miten huominen menee, sillä jo eilen pitkät päiväunet olivat katkonaiset.

Voisi kuvitella, että vähällä päiväunimäärällä nukkuisi hyvät yöunet, mutta olen joutunut jo useampaan kertaan käymään poikaa lohduttamassa ja maitoa antamassa. Normaali-iltana kun L on kerran nukahtanut, ei makuuhuoneeseen enää ole tarvinnut mennä. Olisi kai parempi mennä itsekin ajoissa nukkumaan, mutta aloin katsomaan subilta tulevaa leffaa Paksuna ja pahasti näyttää sille, että loppuun asti on katsottava...

Mutta oli tuosta pojan runsaasta hereillä olosta hyötyäkin, sillä L sai valita itse mieluisan vaunulelun ostosreissulla. Näytin aina kerrallaan kahta lelua ja varmuuden vuoksi vaihdoin myös lelut kädestä toiseen ja se lelu, johon katse useimmin kohdistui, "voitti". Yllättävän selkeästi suosikki löytyikin Lamazen pöllostä eli meille muutti Olivia the owl. Saa nähdä miten lelu oikeasti jaksaa poikaa viihdyttää, mutta onhan tuo ihan söpö äidinkin mielestä :)

2 kommenttia:

  1. Mikä siinä onkaan kun ei malta itse mennä ajoissa nukkumaan :) Tulee aina iltamyöhällä tehtyä niitä omia juttuja sitten sinne 12 asti ja aamulla onkin hirveä väsy kun muutaman yöheräiln lisäksi poika tahtoo ylös sängystä jo 8 aikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo puhuin miehelle, että taidan tehdä itselleni säännön, että klo 22 kone kiinni. Mutta täälläpä sitä vielä ollaan, ja "kiinnimenoaika" meni jo tunti sitten... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua