maanantai 18. kesäkuuta 2012

Syksyn suunnitelmia

Vaikka kesäkin on vielä tuloillaan (tai ainakin välillä tuntuu sille, kun saa ulkona palella..), olen jo miettinyt syksyn suunnitelmia.

Vauvamuskariin on ehdottomasti päästävä, alkaa loppua laulut kesken eikä samoja jaksaisi laulella päivästä toiseen. Sen verran olen jo ehtinyt tutkia, että muskaria olisi ainakin seurakunnan järjestämänä sekä sitten "tavoitteellista musiikkikasvatusta" järjestää konservatorio. Minulla ei ole yhtään sävelkorvaa, eikä laulukaan mene varmasti nuotilleen, joten seurakunnalla voisi olla ymmärtäväisempi vetäjä ;) Pikkuhiljaa täytyy kyllä alkaa muistamaan, että pian poika alkaa oikeasti kuuntelemaan mitä hänelle laulaa, joten sanoitukset eivät voi olla sitten enää samanlaisia kuin nyt... Jos sun lysti on- laulua voi nimittäin jatkaa vaikka minkälaisin sanoituksin, eivätkä kaikki taida olla edes julkaisukelpoisia.

Vauvauinti on toinen, mihin haluaisin (kunhan vain mahtuisin uimapukuun ensin). Niihin tuntuu olevan kovasti tunkua, joten varmastikin täytyisi jo nopeaan tahtiin alkaa etsimään järjestävää tahoa ja ilmoittautua mukaan. Kylvyssäkin L tykkää kovasti potkia jaloilla veteen ja pärskyttää vettä ympäriinsä. On kuitenkin sen verran tarkkaa puuhaa, että potkiminen tehdään kieli keskellä suuta ja vakavalla ilmeellä, se kun ei ole mitään pelleilyä ;)

Mammakerhoiluakin varmasti jatkan taas syksyllä, sillä porukka vaikutti mukavalle. Tämä on myös edullinen harrastusvaihtoehto, sillä kerho ei maksa mitään, ainoastaan kahvi maksaa nimellisen pienen summan. Lähistöllä pyörii myös MLL:n perhekahvila, jossa voisi tavata myös vähän vanhempia lapsia äiteineen. Ehkäpä senkin voisi käydä joskus kurkkaamassa, ainakin jos siellä on joku mielenkiintoinen esittelijä/teemapäivä.

Harrastuksia olisi siis tiedossa, mutta olisi myös se tylsä toinen puoli: Säästäminen sen varalle, että pystyisi olemaan pojan kanssa kotona vielä hetken äitiysloman loputtua. Kotihoidon tuki on ihan naurettavan pieni, ja jotain muutakin olisi hyvä tienata, ettei ihan tarvitsisi näkkileivällä ja vedellä elää. Työskentelen vakituisessa työssä hoitoalalla, mutta valitettavasti omalla työpaikallani ei todennäköisesti ole tarjolla keikkatyötä. Saakohan hoitovapaalla tehdä keikkatyötä missä tahansa, kunhan vain lapsi hoidetaan kotona? Mietin jo hetken omatoimista myyntityötä, esim. Me&I tai vastaava, mutta ihan vielä en innostunut siitä. Jos saisi edes muutaman viikonloppuvuoron omalta alalta, niin saman rahan saisi varmasti paljon helpommalla. Lukijoissa on muitakin pienten äitejä, niin kysyisinkin joko te olette miettineet työhön paluuta?

2 kommenttia:

  1. Muskari javauvauinti kuulostaa kivoilta ja ovat myös harkintalistalla täällä :) Täällä järjestetään myös äiti&vauva jumppaa, joka kuullostaa aika hauskalta!

    Kyllä tuota töihinpaluuta on tullut ajateltua, vaikka siihen vielä onneksi pitkä aika onkin. Rakennettiin omakotitalo muutama vuosi sitten ja lainaa on, joten kotihoidontuella ei pitkälle pötkitä :( Tietääkseni niitä töitä saa tehdä kuinka haluaa hoitovapaalla, kunhan lapsi tosiaan hoidetaan kotona.

    Mun on ainakin varmaan turha kysyä työmaalta voisinko tehdä lyhyempiä viikkoja tms. Siellä kun tuppaa olemaan niin kiire, ettei muutenkaan normaalit työajat tunnu riittävän. Toki aion sopivan ajan tullen kysäistä, eipä siinä mitään menetä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti ja vauva-jumppa kuulostaa kyllä kivalle, olisi varmasti tehokastakin ja "vastus" kasvaisi koko ajan ;)

      Ainahan kannattaa kysyä erilaisista työhönpaluuvaihtoehdoista, ei siinä mitään menetä. Olen kuullut, että alle 3-vuotiaan vanhemmilla olisi ihan oikeus tehdä lyhyempää työviikkoa mutta tämä fakta pitää kyllä tarkistaa jossain vaiheessa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua