lauantai 23. kesäkuuta 2012

Vauvanruokatehtailija

Koska vakaana aikomuksena on tehdä (ainakin) vihannessoseet itse, ei tänään auttanut muu kuin ryhtyä ensimmäistä kertaa tuumasta toimeen. Toki jo nyt syödyt maistiaiset olivat itse tehtyä, mutta "vain" haarukalla tehtyä sosetta pieni annos. Nyt keittelin sitten loppubataatin ja tein ison määrän sosetta kerralla pakkaseen. Onneksi joskus on tullut leikittyä terveysintoilijaa ja sen myötä kaapista löytyi vanha blenderi. Meillä on myös sauvasekoitin, mutta jostain luin, että sillä sosetta tehdessä saattaa soseeseen tulla liikaa ilmaa. Minkäännäköisiä ilmavaivoja ei ole toiveena, joten sauvasekoitin sai jäädä jatkamaan pölyttymistään ja blenderi pääsi kylvyn kautta takaisin käyttöön :)

Soseen tein tosiaan blenderissä ja nesteenä käytin ihan keitinlientä. Kaksi jääpalakuutio-astiaa sai toimia pakastuspaikkana ja loput mitä niihin ei mahtuneet, pääsivät pieniin minigrip-pusseihin. Pusseja en todella tule käyttämään jatkossa, hirveä sotku saada pieni määrä sosetta pienestä pussinsuusta siististi. Kauppalistalle siis lisää astioita :) Tarkoituksena on pakastaa sose muoteissa ja jäädyttyään siirtää kuutiot isompaan minigrip-pussiin. Kunhan saadaan lisää makuja ruokavalioon, voi sitten ottaa erilaisia vihanneskuutioita ja sekoitella päivän annoksen niistä. 

Sileämpi sose ei auttanut tämän päivän ruokailua, bataatti ei edelleenkään aiheuttanut ihastuneita ilmeitä. Mutta voi sitä nautinnon ilmettä, kun sai tutun ja turvallisen maitopullon tilalle! L pisti ihan silmät kiinni ja joi pullollisen niin sievästi nauttien. Kunhan aika kuluu ja päästään maistamaan lisää makuja, niin eiköhän maidollekin löydy voittaja, tai ainakin hyvä kilpailija ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua