maanantai 28. toukokuuta 2012

Äidin omaa aikaa

Työssäkäyvälle maanantait ovat useimmiten se välttämätön paha, mutta näin äitiyslomalaiselle maanantai voi olla hemmotteluhetki itselle. Hiusväri päähän, pieni (tai vähän suurempi...) pala mutakakkua ja lasi kylmää maitoa <3 Päivällä pojan nukkuessa päiväuniaan istutin myös muutaman särkyneen sydämen takapihalle. Meillä on ollut niitä kotona (aina?) ja olen pitänyt niiden hempeästä, vaaleanpunaisesta sävystä. Huomenna meinasin hakea yksivuotiset kesäkukat ja sitten alkaa olla terassi kesäkunnossa. Jospa sen ehtisi kuvaamaankin valmiina, tekovaiheesta kun meinasi jäädä kuvat kokonaan ottamatta...

Vielä palatakseni hiuksiin... Raskausaikana hiukset olivat ihan loistavassa kunnossa, mutta nyt taitavat hormonit tehdä tepposensa ja hiuksia lähtee ihan mielettömiä määriä. Luulin ihmisten aina liioitelleen hiustenlähtöä raskaus/imetysaikana, mutta kun katselee lattioita, tai ylipäänsä mitä tahansa paikkaa, pintaa tai koloa, tietää hiustenlähdön olevan totista totta... Varsinkin kun hiukseni ovat tummat ja pitkät, ei irronneita hiuksia tarvitse suurennuslasilla etsiä. En tiedä auttaisiko joku vitamiini/shampoo/valmiste hiustenlähtöön, mutta nyt ensiapuna olen letittänyt hiukset yöksi ja tuntuu ettei niitä irtoaisi ihan niiiiin paljon. L ei kyllä yhtään auta tässä ongelmassa, vaan reippaana poikana harjoittelee tarttumisotetta nappaamalla hiuksistani kiinni aina niiden osuessa pienten käsien ulottuville, auts!

4 kommenttia:

  1. Biotiini ainakin kuulemma auttaa hiusten pituuskasvuun, en tiiä sit tuleeko niitä lisää tai vahvistaako hiuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyypä kurkata valmiste apteekissa!

      Poista
  2. Ei sitä hiusten lähtöä voi estää. Nyt lähtee ne hiukset jotka ei hormoonien vuoksi lähteneet raskausaikana, eli ns. ylimääräiset hiukset :D Kyllä se siitä helpottaa. Kannattaa harjata ahkerasti, niin ei ole paikat täynnä tukkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ammattisi perusteella luotan sanaasi ja lopetan itkemisen, vaikka hiusten massalähtö kovasti harmittaakin. Nyt kun ei juurikasvu ole enää 2cm, on harmituskin helpompi sietää ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua