torstai 31. toukokuuta 2012

Peittokuume


Usein sitä ihmettelee, että miksi kevättakit myydään loppuun jo talvella ja elokuun hellekelien aikaan löytyy kesämekkoja enää alerekeistä. Talvella katselin mm. Lindexillä ohutta kangaspeittoa miettien, että eihän tällä pakkaskeleillä tee mitään. Nyt kun kaipaisin vaunuihin ohutta kankaista peittoa, ei niitä löydy enää mistään! Tähän asti vaunussa on ollut raskausaikana itse tekemäni neuleviltti, mutta sen tilalle haluaisin nyt jotain muuta. Ajatuksena myös se, että kun kesä tulee, voisi kantokopan kannen ottaa pois ja laittaa vain normaalin peiton tilalle.

Koska olen koukuttunut facebookin kirppariryhmiin, olen huomannut, että moni muukin peittoja kuumeilee. Siispä sieltä on turhaa omaansa yrittää etsiä, kun on niin monta muutakin samanlaista hakemassa. Me&I:lla olisi aivan ihana pilvikuvioinen peitto, mutta 43€ hinta vaunupeitosta kuulostaa kyllä aika hurjalle...

Etsinnässä olisi peitto, jossa olisi vähintään toinen puoli pehmeää velouria ja toinen voisi olla sitten velouria, puuvillaa tms. Kokoa saisi olla n. 100x75cm ja kuosi lapsekkaan leikkisä, mielellään ruskeasävyinen. Mielessä kävi jo idea, että menisi kangaskauppaan ja tekisi itse, mutta: A) Kankaat ovat nykyään tosi kalliita ja b) missä ihmeen välissä ennättäisin sen tekemään. Katsoin metsolan sivuja ja kaksipuoleisen velouria olevan peitteen materiaalit maksaisivat n. 40€, mutta toki peittoja saisi sillä hinnalla kaksi. Mutta mitä ihmettä minä sitten tekisin kahdella peitolla...

Ihania kuoseja löytyisi kyllä metrikankaana, mm. tällaisia:

Kuva Ikasyr




Kuva Tirsokkaalta (tämän kun saisi ruskeana, onkohan musta liian synkkä...)

Ja voi kun jotain tällaista saisi velourina, vai mitenköhän trikoo käyttäytyisi peitossa...:

Ihania froteekankaitakin voisi harkita, mutta se tuntuu jotenkin äkkiseltään todella karkealta materiaalilta? Olisi niin helppoa tilata kankaat suoraan jostain eikä lähteä metsästämään sopivia kangaskauppoihin. Mutta helpommalla, ja ehkä myös halvemmalla, pääsisi, kun löytäisi jostain kauniin valmiin. Metsästys jatkukoon...

7 kommenttia:

  1. Musta ei todellakaan ole liian synkkä! ;) Kivoja kyllä nuo kaikki kankaat, eniten tykkään henkilökohtaisesti tuosta alimmaisesta. Harmi kun itsellä ei ole kokemusta miten trikoosta onnistuu tehdä semmonen peitto.

    Mutta se on kyllä totta, että kun lähtee etsimään jotain kivaa mitä on joskus aikaisemmin nähnyt jossain, niin eihän sitä enää löydä mistään. Mitä tästä opimme? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minun budjetti riitä siihen, että ostaisin aina kaiken kivan mitä näen ;)

      Poista
  2. Olen trikoisenakin noita peittoja nähnyt, toiselle puolelle jos vielä laittaa jonkun joustamattoman kankaan niin ei ainakaan viru epämuodostuneeksi.

    Ja trikootakin kun on monen vahvuista, itse tilasin joskus aikaisemmin Print Knitsiltä pöllöinterlockia (http://www.printknitsstudio.com/category_13/Boy-Prints.htm) (sivun alin) ja se ainakin on niin napakkaa etten usko venyvän pahasti vaikka taustallakin olisi trikoo. Itseasiassa pitääkin tarkistaa kuinka paljon minulla kyseistä kangasta vielä on, meilläkin olisi käyttöä kesäisimmille peitoille! Tuolla sivuilla kankaiden hinnat on muuten Suomea paljon edullisemmat vaikka postimaksua tuleekin. Muistaa vaan pitää huolen ettei tulliraja mene yli, silloin tulee kalliiksi. Mutta ostoskori siitä onneksi kertoo ja jos siitä huolimatta menee yli, tulee asiasta sähköposti jossa ilmoitetaan asiasta.

    Itse tekemällä saa ainakin uniikin peiton, joten suosittelen! Aikaakaan tuskin kovin kauaa menee suorien sivujen ompeluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorien sivujen ompelu ei mietitäkään, vaan se, että miten peittoon saisi siistin reunakanttauksen... Kävin tänään eurokankaassa metsästämässä kankaita ja eihän siellä ollut mitään. Täytyy vain nyt harkita tuota itse tekemistä, kun peitolle tulisi niin reilusti hintaa, että samalla rahalla saisi jo kaupasta. Miksei käsityöt kannata?! Tuo alimmainen kangas houkuttelisi kyllä pahasti tai metsolan pilvitrikoo, olisi niin ihana eikä tulisi toista samanlaista vastaan :)

      Poista
  3. Meillä on vaunupeittona Marimekon Kaarat peitto, jossa on hyvin sama kuosi kuin tuossa ylimmäisessä, mutta pohjavärinä tummansininen. Hinta toki voi olla vieläkin kalliimpi kuin tuo 43 eur. Saatiin lahjaksi ja on kyllä tykätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi kaiken kivan pitää olla aina niin arvokasta... Ihana peitto tuo Kaaratkin, pitihän se heti googlettaa :)

      Poista
  4. Ihana peitto tuokin, ja varmasti kalliimpi kuin 43e ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua