perjantai 25. toukokuuta 2012

Nukkumatin aikataulutus

Tänään meillä piti olla "perjantaikerho" eli ryhmä, joka on tarkoitettu esikoisen kanssa kotona oleville vanhemmille. Jostain syystä viesti kerhon peruuntumisesta ei saavuttanut minun sähköpostia (tai muutaman muunkaan oven takana kävijän), joten tulipa sitten seikkailtua bussilla ja käveltyä vesisadelenkki "ihan vain huvin vuoksi"... Kerran on siellä käyty ja ensi viikolla on viimeinen kerta, kesätauko tiedossa. On muuten tosi harmi näin kevätvauvan kanssa, että kaikki aktiviteetit loppuvat kesäksi. Juuri silloin kun vauva on sen verran iso, että sen kanssa pääsisi jo paremmin liikkumaan ja touhuamaan. Vauvauintia ja -muskaria syksyllä odottaen...

Viime yö meni vielä paremmin kuin edellinen, L nukkui klo 21-7.30 ilman heräämistä! Puoli seitsemän aikaan pinnasängystä kuului kukon kiekaisua muistuttava ääni, mutta kurkistaessani sänkyyn oli poika täydessä unessa. Ajattelin, että poika herää varmasti ihan kohta, mutta yllätykseksi nukkui vielä tunnin.

Marika kyseli meidän unirytmiä ja ennen rytmin muuttumista se meni aika tarkkaan näin:
*Aamuherätys n. klo 8.30, jonka jälkeen sitteriin istuskelemaan minun aamupalan ajaksi
*Aamupesujen jälkeen pikkupäikkäreille n. klo 9.30-9.45, nämä unet kestävät 15-45min (sopivasti, että ehtii sillä ajalla meikata ja valmistella päivän menoihin lähtöä)
*N. 3h aamuheräämisestä hieman pikkupäikkäreiden pituudesta riippuen pitkille päiväunille ulos, eli n. klo 11.30-12. Yleensä käydään lenkillä tai vaunuilla asioilla. Unien kesto 2,5-3h
*Poika herää n. klo 14-15, jonka jälkeen tunti-puolitoista tuntia hereillä ja pikkupäikkäreille, joiden kesto 20-35min.
*N. klo 18 iltapäikkäreille ulos, nukkuu 45min-1,5h verran.
*Iltapesut puoli yhdeksän maissa ja nukahtaa n. puoli kymmenen maissa.
* Yösyönti neljän-viiden aikaan

Eli kun Marika kyselit nukkuuko L kahdesti ja mihin aikoihin, niin meillä tosiaan nukutaan neljät päiväunet päivässä, ja joskus harvoin jopa viidet! Tämän hetken tilanne on tuohon rytmiin verrattuna, että kaikki tapahtuu n. tuntia aikaisemmin ja yösyöntiä ei ole ollut. Saa nähdä miten tilanne muuttuu vielä, vai ovatko yhtenäiset yöt tulleet ainakin hetkeksi jäädäkseen.

L nukahti nyt illalla jo kahdeksan maissa, mikä oli todellinen yllätys, sillä tänään nukuttiin myös iltapäikkärit! Kävin vaunujen kanssa lenkillä 45min ja ja L jatkoi unia pihalla vielä niin, että kokonaisunimääräksi tuli 2h! Ajattelin, että saa nähdä kuinka myöhäiseksi yöunille meno menee, mutta hereillä oltiin puolitoista tuntia, jonka jälkeen väsynyt mies nukahti sänkyynsä tuttipullo suussa. Tuttiahan meillä ei huolita, mutta tänään sen "korvikkeeksi" sopi lämmintä maitoa sisältävä pullo.

Nyt minä sitten täällä ihmettelen, että mitä ihmettä nyt tekisikään, kun "oma aika" alkoikin yllättäen jo aikaisin :)

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia tästä! Meillä menee jo suhkoht samalla tavalla, poikkeuksena vaan useammat yöheräämiset ja se, ettei illalla huvittaisi nukkua ollenkaan, vaan pientä kitinää voi esiintyä sinne 11 asti, joskus jopa ylikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöheräämiset varmasti vähenevät, kun teilläkin pojalla tulee ikää lisää. Iltakitinä oli meilläkin tuttua, poika aloitti itkun kahdeksalta ja lopetti kahdeltatoista. Ja se ei ollut mitään pientä itkua, vaan monesti huusi aivan pää punaisena vaikka mitä yritettiin tehdä. Saimmekin neuvolassa "diagnoosin" lievä koliikki, kun itkut loppuivat ihan yhtäkkiä n. 2kk iässä.

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua