torstai 24. toukokuuta 2012

Nukkumatin mailla

"Reissussa rähjääntyy" on sanonta, joka on mietityttänyt tässä päivän aikana. Ennen mummolaan menoa meillä oli todella tarkka ja hyvä uni-valverytmi, mutta nyt siitä ei ole tietoakaan. Viime yönä L nukkui ensimmäistä kertaa heräämättä läpi yön, klo 21-6.30. Puoliunessa joi 150ml maitoa, jonka jälkeen jatkoi unia kahdeksaan saakka. Tämä on tietenkin positiivinen asia, mutta sitä edelsi ilta ilman iltapäiväunia! Poika heräsi päiväunilta puoli kuusi ja vaikka kuinka yritettiin saada seitsemän aikaan pienille päiväunille, ei poikaa vain väsyttänyt. Kahdeksan jälkeen aloitettiin nukuttaminen ja yliväsyneen, raivoavan pienen miehenalun nukuttaminen on kaikkea muuta kuin helppo homma... Tänään heräsi päiväunilta jo joskus viiden aikaan ostosreissulla eikä nukahtanut edes kotimatkalla autoon, kuten normaalisti tekee. Taas moneen kertaan yritettiin nukuttaa vielä päiväunille, mutta ei! Kahdeksan aikan mentiinkin jo iltaunille ja olihan se aikamoista raivoamista jo melkein seitsemästä asti. Yritin nukuttaa vaunuihin sisälle, vaatteetkin otettiin pojalta pois ettei olisi kuuma, mutta uni ei vain tullut.  Vaikuttaisikohan tähän unien hukassaoloon ja kiukkuun niin reissu kuin pikkuhiljaa lopeteltu imetys maidontulon loppumisen vuoksi... Nyrkkejä L "puree" suutuksissaan ja väsyneenä, mutta ehkä se ei kuitenkaan kerro hampaiden tulosta, kai?

Hyviä vinkkejä päiväunien takaisin saamiseksi kaivataan!

4 kommenttia:

  1. Sinun blogisi on todella kiva-tykkään kyllä. tuosta ilta-uniasiasta sen verran että meidän vaavalla on ollu 2 viikkoisesta asti ilta-unille nukahdus ongelma,jos lasta ei saa 6-7 välillä iltaunille itkupotkuraivareiden kanssa nukutellaan sit 2-3 tuntia yöpuulle- meillä auttaa ainoastaan ulos lähtö rattaiden kera :/ ja meidän vauva on myöskin ujompaa sorttia ja oireilee kyllä jos yhtään ollu levottomampaa(vaikka ostoskeskuksessa käynti) ja joskus pelkkä kyläilykin riittää - yökyläilyjä seuraa aina sitten yhden päivän itkeskelyt :/ kiukkua puski ilmoille myös kun krovikekelle siirryttiin (meillä huomattiin että vatta ei ruljaa-nyt lääkitään levolacilla - ja tyttö on iloinen) mitähän kopioita liekkään vauvamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Olen itsekin miettinyt, voisiko L reagoida hälinään, koska joskus on hyvin levoton ja itkuisa, jos on esim. paljon vieraita tai hulinaa ympärillä. Yleensä rauhoittuu, kun mennään omaan rauhaan sivummalle tai keskittää huomionsa vain yhteen ihmiseen. Mutta toisaalta saattaa myös istuskella hyvin tyytyväisenä kaukalossa ja katsella vain maailmanmenoa ostoskeskuksessa. Itse olen ollut pienenä hyvin ujo, joten olen siksikin miettinyt, onko L:ssa nähtävillä siihen taipuvaisia piirteitä.

      Poista
  2. Voi kyllä johtua tuosta reissustakin, että meni vähän unirytmit sekaisiksi. Nukkuuko teidän poika kahdet päikkärit päivän aikana ja mihin aikoihin? Kiinnostaisi tietää kun olen koittanut tuolle meidän vesselille yrittää juurruttaa jonkinlaista rytmiä. Meillä tietää pojan olevan väsynyt, kun alkaa sellainen ihmeellinen pieni kiukkukitinä, johon ei oikein auta mikään, toista vaan vissiin ärsyttää kun alkaa väsyttämään :) Hetkenpäästä sitten silmät lupsahtaakin kiinni. Toivottavasti teidän rytminne palautuu pian ennalleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasinkin kysymykseesi ihan postauksen muodossa, mutta olisi myös mukava tietää, miten teillä nukutaan? :) Kiukkukitinä kuulostaa tutulle...

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua