sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Lämpimien kelien vaateongelma

"Varhainen lintu madon nappaa" taisi L ajatella aamulla ja heräsi 6.45. Yritin ottaa viereenkin lämpimän peiton alle, mutta poika vain naureskeli ja höpötteli. Puoli kahdeksalta luovutin ja nousimme ylös.

Aikaisesta aamusta johtuen ollaan ehditty jo aamulenkilläkin käydä ja siinäpä olikin päivän pulma: Mitä pukea lapselle vaunuihin, kun lämpöasteita varjossakin +15 ja aurinko paistaa? Meillä on pehmeä vaunukoppa ja huopapeitto vaunuissa pehmukkeena/patjana. Tänään L:lla oli päällä pitkähihainen body, housut, sukat, tumput, tossut, kypärälakki ja näiden päällä hupullinen jumpsuit. Jaloilla oli lisäksi neuleviltti, jonka otin pois kesken lenkin, mutta tämän jälkeen poika ei enää rauhoittunut. Sama juttu oli eilen aamulenkillä, että poika herää kesken lenkin eikä tällaista ongelmaa ole ennen ollut. Ajattelin tietenkin, että kuumuus vaivaa muttei sekään tuntunut olevan ratkaisu. Yritin lenkin jälkeen viedä pojan ulos varjoon nukkumaan, mutta vaunuissa oli koko ajan levoton meininki. Rauhoittui sitten, kun toin vaunut eteiseen ja kypärälakin otti pois. Olisi vain niin paljon mukavampi, kun nukkuisi pihalla raittiissa ilmassa... Uskaltaisikohan sitä jo luopua kypärälakista vai kannattaisiko kokeilla nukuttaa sisävaatteissa ja kunnolla peitto päälle? L ei vain yhtään tykkää, että kädet on peiton alla, joten lopputuloksena olisi varmasti taas, että peitto olisi jossain vyötärön seutuvilla. Tulisi jo kunnolla lämmin ja loppuisi tuulemasta, niin ei tarvitsisi jännittää näiden ilmojen kanssa...

Ihanaa helluntaita kaikille! Minun helluntaiheila nukkuu vielä yövuoron jäljiltä ja koirakin tuhisee vieressä sohvalla, joten tämä sunnuntai-aamupäivä kuluu unisissa tunnelmissa :)

2 kommenttia:

  1. Meillä nukkui tänään 3 kuukautinen tytöntyllerö parvekkeella ohuessa kypärämyssyssä, sukkahousuissa ja pitkähihaisessa puuvilla-bodyssa. Parvekevaunuina on sellaiset perintö-briot vuodelta nakki, eli vaunujen toppaukset on hyvin ohkaiset. Hyvin nukkui, asteita taisi meillä olla aamusta jotain 17. Eli olisko pojalla vaan paljon päällä? Mä en muuten tosta tuulesta silleen välitä/anna sen pahemmin vaikuttaa pukemiseen, meillä ainakin sadesuoja toimii tuulensuojanakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän vaatemäärä kuulostaa ihan kamalalle tuohon verrattuna! Iltaunet nukuttiin vähemmissä vaatteissa, mutta silti unta vastusteltiin ja paikallaan olevia vaunuja sai olla vähän väliä heijaamassa. Loppuviikkoa kohden ilmeisesti viilenee, joten saa nähdä miten se vaikuttaa unien laatuun...

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua