maanantai 14. toukokuuta 2012

Piikkejä, piikkejä!





Tänään meillä on ollut se äidin pelkäämä päivä, ensimmäiset pistettävät rokotteet saatu eli kävimme 3kk-neuvolassa. Pituus ja paino oli hyvin kehittynyt, pituus menee edelleen yläkäyrällä ja paino alakäyrällä mutta poika onkin aina ollut pitkä ja hoikka. Omaa käyräänsä seuraa hienosti, joten ei kiirusta siirtyä kiinteisiin. Myöskin yöunien pituus kertoo siitä, että maito riittää vielä ravinnoksi. Meillähän nukutaan ensimmäinen unipätkä 6-8h, jonka jälkeen nukkuu (yleensä äidin kainalossa) vielä muutaman tunnin.

Rokotteen mahdollisesti aiheuttaman kuumeen takia en uskaltanut laittaa L:a ulos nukkumaan ja levottomasti nukuskelee tällä hetkellä eteisessä päiväuniaan. Sisäpäiväunet ovat olleet jo pitkään poissa kuvioista, sillä kun ulkona nukkuminen oikein opettamalla opetettiin, ei pinnasänky ole enää nukkumapaikaksi kelvannut. Onneksi yöksi nukahtaa sinne hyvin. Nyt on siis "huijatuilla vaunu-unilla" viileässä eteisessä kypärälakki päässä ja tumput käsissä. L on oppinut, että kun kypärälakki menee päähän, voi alkaa jo haukottelemaan ja kun kynnyksen yli työntää vaunuja edestakaisin, mennään ihan kuin kuoppaista tietä ;) Nämä pienet valkoiset valheet taitavat olla niitä, jotka kannattaa myös vauvakirjaan laittaa ylös: "Näin me sinua huijasimme jo ennen kuin joulupukkitarinaa oli edes kerrottu..."

Mahdollista kuumetta varten on valmiiksi hankittuna sekä nestemäinen että suppo-versio Panadolia. Kuulemma tänään voi olla odotettavissa kiukkuisuutta ja ärtyisyyttä, joten voi olla ettei tänään hymypoika ole oma itsensä. Hoitaja sanoi ihanasti, että "särkylääkettä ei tarvitse ansaita" ja meinaankin ohjetta noudattaa, ja antaa särkylääkettä herkästi jos tuntuu, että sitä tarvitaan.

2 kommenttia:

  1. Mä nyt näytän kommentoivan näihin kaikkiin erikseen :) Noh, eikai sen väliä...

    Ihanan pitkiä yöunia siellä nukutaan, voi kumpa täälläkin pian. Täällä heräillään 3h välein syömään. Pitääpä itsekin kokeilla tuota huijausversiota pihaunista, nytkin on niin kova tuuli, etten oikein halua vauvaa viedä ulos nukkumaan.


    Niin ja hyvää ensimmäistä äitienpäivää vähän myöhässä!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että jaksat kommentoida ettei minun tarvitse ihan yksinkirjoitteluna tätä vetää :P

    Kolme tuntiakin on jo hyvä väli monelle, meillä normaalia oli pienempänä 3-4h yhtäjaksoista unta. Kyllä ne varmasti teilläkin pikkuhiljaa unipätkät pitenee, kunhan poika kasvaa :) Joltain foorumilta bongasin tuon huijauksen, siellä sitä tosin kehotettiin kokeilemaan koliikkivauvalle rauhoitteluun mutta sopii myös tällaiselle "rakastan nukkua ulkona"-vauvalle. Meillä on poika nukkunut ulkona kovassakin vesisateessa pienen katoksen alla ja sadesuoja vaunujen päällä, ja sateen ropina tuntui vain rauhoittavan unta. Tuuli onkin hankalampi juttu, siltä suojaamiseen ei tahdo sadesuojakaan riittää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua