maanantai 21. toukokuuta 2012

Mummolassa mummolan rytmiin

Ollaan oltu pojan kanssa mummolassa lomailemassa ja ihana, säännöllinen unirytmi ei ole enää entisensä. Aiemminhan meillä herättiin aikaisintaan puoli yhdeksän aamulla, mutta täällä on herätty jo useampi aamu varttia vaille seitsemän! Itse en ole mikään aamuihminen, varsinkaan kun iltaisin ei tule mentyä tarpeeksi aikaisin nukkumaan. Uskon, että suuri syy aamuherätykseen varhentumiseen on pimennysverhon puuttuminen. Kotona meillä on makuuhuoneessa pimennysverho ja sen ansiosta ei aamuaurinko pääse herättelemään. Mummolassa on pelkät sälekaihtimet ja valoisaa on lähes läpi yön. Itsellänikin oli vaikeaa nukahtaa uudelleen yösyötön yhteydessä, pojan tosin siinä vaiheessa nukkuen kuin pieni possu matkasängyssään...

Nyrkin vienti suuhun on ollut viime aikoina todella mahtava leikki ja tätini ehdotteli, että voisiko tehdä hampaita! Voiko hampaiden teko alkaa jo näin aikaisessa vaiheessa? Tuttiahan L ei suostu ottamaan, vaan tutti aiheuttaa yökkäysrefleksin. Eilen tosin oli poikkeus sääntöön ja iltaunille laittaessa suostui 10min tutin houkuttelun jälkeen vaihtamaan peukalon tuttiin. Haluaisin yrittää opettaa tutin käytön, sillä peukalon syönti ei varmasti tee hyvää peukalolle saatika tuleville hampaillekaan...


Näin äitiyslomalla ei maanantaitkaan tunnu kamalalle ja mikäs sen ihanampaa kuin odotella päivän lämpenevän. Aivan ihana auringonpaiste jo ulkona, selkeästi hyvä syy pitkälle vaunulenkille :)

4 kommenttia:

  1. Voihan ne tehdä hampaita näin aikaisessa vaiheessa mutta todennäköisempää on että on vaan " löytänyt" kädet ja niitä pitää vaan maistella. Niinkuin kaikkea muutakin jatkossa kunhan osaa vaan suuhun viedä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsien löytyminen kuulostaisi loogisemmalle vaihtoehdolle minustakin. Harsojakin on muuten kivaa laittaa suuhun, kertoo L ;)

      Poista
  2. Kuulin erään kätilön vinkin kastella tuttia sokeriveteen niin lapsi oppii sitä syömään. Ei lie vaarallista sokeri niin pienissä määrin ja tiedän ainakin yhden tapauksen jolla toimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkistä! Täytyy vielä harkita tuota tuttiasiaa, kun kohtahan sitten kyselisin täällä, että miten tutista vieroittaudutaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua