torstai 10. toukokuuta 2012

Rakkaudesta raitoihin



Olen jo pitkään omassa pukeutumisessa suosinut raitapaitoja, mutta ennen kuin kukaan ehtii luulla, en kuitenkaan marimekon "lastentarhantäti"-versioita vaan trikoisia ns. nuorten versioita. Värillähän ei ole väliä, mutta mustavalkoista sen olla pitää ja niitä löytyy kaapista niin pitkä- kuin lyhythihaisena määrä, jota en halua edes tietää... Ne on helppo yhdistää mustiin farkkulegginsseihin ja on tarpeeksi siistiä töihin mutta kehtaa olla myös ihan kotosalla.

Kuinka ihanaa onkaan ollut huomata, että myös L:lle on löytynyt paljon kyseistä kuosia. Pojalle ei kuitenkaan mustavalkoinen ole paras väritys, liian raju kontrasti punatukkaiselle ja vaaleaihoiselle pikkumiehelle. Raitabodeja onkin kertynyt lipaston laatikkoon niin monivärisenä kuin kaksivärisenä ja niitä on ihana yhdistellä pehmeisiin velourhousuihin ja löytyypä meiltä ihanat ruskeat reisitaskuhousutkin.

Eilen kävin kirppareilla kiertelemässä ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen ja reissu oli mitä kannattavin. Yleensä kun tuntuu, että kirpparit ovat täynnä vaaleanpunaisia mekkounelmia, niin nyt olivat poikienkin äidit innostuneet siivoamaan vauvojen vaatekaappeja. Kuvassa olevat kolme päällimmäistä bodya ovat eiliseltä reissulta, hintaa näillä oli euron verran kappale ja ovat kuin uusia! Muutakin toki tarttui mukaan, yhteensä kaksi kassillista vaatteita ja kerrankin löysin jopa itselle jotain. Teemaan sopivasti tummanharmaa-valkoraitainen neule, jota ei varmasti ole montaa kerta pidetty tai pesty.

Vielä muutama päivä sitten harmittelin, kuinka niin paljon vaatteita on jo jäänyt pieneksi, mutta nyt on onneksi seuraavaa vaatekokoakin jo paremmin odottelemassa kasvavaa käyttäjäänsä. Raskausaikana tuli ostettua vaatteita eniten kokoluokissa 50-62cm ja pikkuhiljaa alkavat pienimmät 62cm jäädä jo lyhyeksi. Tuntuu ihan hurjalle, että mamman pieni reilu 2kk siirtyy jo kohta kokoon 68cm! Minä kun luulin, että siinä kokoluokassa oltaisiin vasta joskus kesällä...

Onko teillä omia lempivaatteita, joiden kaltaisia ostatte ja puette myös lapselle?

2 kommenttia:

  1. Olen myös hamstrannut noita raitabodyja. Ja erityisesti tykkään kaikista vanhantyylisistä vaatteista. Hui, kasvaako nuo pienet noin nopeasti? Huomasin myös eilen, että meidän poitsulle ei mahdu enää kaikki 50 cm vaatteet :)

    Tahtoisin myös niin lujasti päästä jo kirpparikierrokselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin minäkin ajattelen, että hui tuota kasvuvauhtia! Eri vaatemerkkien välillä on kyllä eroja ja ihan vaatekappaleillakin. Meillä oli vielä ihan vasta käytössä H&M:ltä body+housut-setti kokoa 56cm eikä sen kokoiset bodyt ole muuten menneet enää aikoihin päälle.

      Poista

Kiitos kommentistasi, mutta luen sen vielä ennen julkaisua